В Чепинци подават документи за щетите след смерч

  • 15 май 2014, 05:43
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a12dc02a0ae

Жителите на пострадалото от смерча село Чепинци ще могат да подават документи за нанесените щети, съобщи "Фокус", цитирайки Даниела Райчева, кмет на район Нови Искър.

"Днес очакваме собствениците на къщи, които са пострадали, да донесат в районната администрация всички документи-документ за собственост, документ, че нямат друго жилище, молба за подпомагане. От вчера е сформирана комисия от районната администрация, която, след постъпване на всички молби от страна на пострадалите граждани, да отиде на място, за да може да се направи оглед, и опит щетите да се остойностят. Ще се потърси финансиране, да бъдат обезщетени хората, които са пострадали, обясни Даниела Райчева.


Кметът на Чепинци Соня Стоянова коментира, че от пострадалите къщи само една има застраховка. Според нея през днешния ден ще се получат сигнали за още пострадали жилища.


"Вчера мина една комисия, тепърва ще се правят количествени сметки, ще мине и втора комисия. От днес започваме да приемаме документите, нотариални актове, скици, молби, от собствениците на пострадалите жилища. След това всичко отива в районната администрация, там ще бъде окомплектовано, заедно с количествената сметка, която ще се направи от инженерния състав на районната администрация, и ще бъде поискана помощ от Комисията по аварии и бедствия.", каза Соня Стоянова.