В Гулянци раздават топъл обяд на нуждаещите се

  • 31 май 2016, 13:21
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a1c28502052

Община Гулянци ще реализира проектно предложение по Операция тип 3 „Осигуряване на топъл обяд“, финансирана по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. За това информира пресцентърът на местната администрация.


От 30 май до 10 юни Община Гулянци и Кметствата по места приемат заявления от кандидат-потребители за ползване на социалната услуга „Обществена трапезария” по проекта. От услугата могат да се възползват лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл. 9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, установено от съответната дирекция „Социално подпомагане“; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии – за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии, несвързани с трудова дейност, съобщават от пресцентъра на Община Гулянци.


Топлият обяд ще се предоставя на 150 лица в делничните дни за периода от 20.06.2016г. до 30.09.2016г. Безплатната храна – супа, основно ястие и хляб ще се приготвя в базата на Домашен социален патронаж - Гулянци.


Припомняме, че през зимните месеци Община Гулянци реализира друг проект със същата насоченост. Така през последните две години, чрез застъпването на двата проекта, хората в нужда в Гулянско получават безплатна храна целогодишно.