В Хисаря редят БиоТрапеза с продукти от градината на баба

  • 14 август 2019, 15:59
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%b1%d0%b8%d0%be%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bf%d0%b5%d0%b7%d0%b0

В Хисаря ще редят БиоТрапеза с плодове и зеленчуци от градината на баба. Базарът е планиран за 21 и 22 септември, когато градът ще събере производители на био, еко и натурални продукти, храни и козметика.

Изложението представя натуралната и здравословна храна, с която се слави района. Хисаря е чиста и зелена община с хубави овощни градини, лозя, производители на био-зеленчуци, гъби, мед, екологични мандри и лечебни минерални извори. Тазгодишната „БиоТрапеза” отново ще предложи био-зеленчуци и сезонни плодове, вкусни месни и млечни продукти, натурални десерти, мед и био-вина.

За развлечението на посетителите е организирана съпътстваща програма с концерти, забавления за децата и томбола. Акценти в програмата са изложбата-базар на  читалищата от общината „Обредни хлябове от хисарския край” и Кулинарното шоу „От фермата – на трапезата”, в което готвачи от местните ресторанти приготвят ястия с продукти от изложението. Тази година в кулинарното шоу  ще се включат и децата от детска градина „Дъга” и паралелката по готварство на СУ „Хр. Смирненски”.

Събитието се организира за втора поредна година от Читалище „Иван Вазов-1904”  с финансовата подкрепа на Община Хисаря и местния бизнес.

В началото на годината изложение „БиоТрапеза” спечели и голямата награда – златна статуетка „АГОРА” в конкурса за успешни читалищни инициативи. Читалище „Иван Вазов” – Хисаря получи признанието за добрата организация на изложението и успешното партньорство с местния бизнес и доброволческите организиции.