В Кърджали отличиха победителите в конкурса #Четенето

  • 11 май 2017, 21:00
  • Default profile Автор Ирина Ангелова
Medium %d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81    %d0%94%d0%b5%d0%bd %d0%bd%d0%b0 %d0%b1%d0%b8%d0%b1%d0%bb%d0%b8%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%8fРегионална библиотека „Н.Й. Вапцаров” Кърджали отличи победителите в конкурса #Четенето, а най-добрите фотографии бяха подреди в изложба. В присъствието на много млади читатели, местни автори и гости Уляна Ганева, директор на библиотеката поздрави участниците и връчи грамоти, флашки, книги и едногодишни читателски карти на наградените.Над 40 деца се включиха в конкурса. Фотографът Петко Борисов и художничката Мая Мечева подчертаха оригиналния поглед на децата по темата.

Най - голямото книгохранилище на Източните Родопи отбелязва 11 май - професионалния празник на библиотекар с поредица от инициативи, сред които „Библиотекар за един ден”. По повод 180 години от рождението на Васил Левски гостува и пътуващата изложба “Посветен на отечеството” на Националната библиотека “Св. св. Кирил и Методий”. Предстои организирането на Регионална кръгла маса „Библиотеките и децата”, на която ще бъдат обсъдени проблемите с детското четене и представени и добри практики от читалищни библиотеки.

„Съвсем скоро ще внедрим софтуер за дигитална обработка на информацията и ще покажем уникални неща от нашето краезнание. От следващата седмица читателите с помощта на библиотечни специалисти ще имат достъп до Портал за правни услуги, така те ще могат да задават въпроси и получават компетентни отговори”, обясни Уляна Ганева.