В Кърджали стартира акция "Зима"

  • 03 ноември 2014, 12:57
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 53cf75a6a0f66

Акция "Зима" започнаха служителите от КАТ в Кърджалийско. Те ще следят основно дали шофьорите са пригодили автомобилите си за зимни условия - имат ли изправни светлини, чистачки и зимни гуми. Униформените ще проверяват също дали грайферите на гумите имат минимум 2 мм дължина, съобщи началникът на сектор Пътна полиция Иван Бакърджиев.


Статистиката сочи, че в региона до средата на октомври са регистрирани 396 ПТП-та, от които 120 тежки с четирима убити и 156 ранени. За периода са констатирани 11337 нарушения на ЗДвП.Най-честите причини за инцидентите е несъобразената с пътните  условия скорост, което е причина и за последния инцидент на 1 ноември в Кърджали, при който пострадаха 35-годишна жена и 14 -годишно момиче.


Бакърджиев призова водачите на МПС да спазват стриктно маркировката и знаците на пътя. Той отчете, че след отварянето на граничния пункт край Маказа, пътните инциденти на територията на област Кърджали са се увеличили.


Особено натоварени са били летните месеци, когато по бул. „Беломорски” в Кърджали са преминавали стотици чужди автомобили, което е наложило въвеждане на нова организация на движението. По повод зачестилите инциденти на пътя с пуснати за свободна паша крави началникът КАТ”Пътна полиция” Кърджали Иван Бакърджиев коментира, че се обмисля да бъде внесено предложение до АПИ, за поставянето на специални заграждения на потенциално опасни места на пътя за Маказа.