В Кърджалийско няма ток

  • 20 декември 2012, 11:09
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0a5af39fe1

Няма бедстващи хора и откъснати населени места заради усложнената зимна обстановка в Кърджалийско. Пътищата са проходими при зимни условия. От вчера са въведени ограничения за движението на МПС на територията на цялата област. Забранено е движението на машини над 3,5 тона. Товарните коли трябва да са без ремаркета и полуремаркета, а леките – задължително с вериги. През последното денонощие най-големи количества снягдъжд са паднали в община Кърджали, а най-висока е снежната покривка в Ардинско.


Там на места снегът надхвърля 60 см. Сериозни са обаче пораженията върху електоразпределителната мрежа. В община Кърджали без ток са 39 от общо 47-те кметства. В община Ардино електричество няма в 27 населени места. Жителите на кирковските села Тихомир и Дрангово също са без ток, както и населението в 45 села на община Черноочене и 5 в Джебелско. 


Навсякъде екипи на EVN работят по отстраняване на авариите. Нарушения има и на водоподаването в отделни райони. Без вода е населението в две села в община Черноочене, в с. Висока поляна, община Кърджали и в три населени места в община Джебел. Заради снегонавяванията няма достъп до селата Щерна и Контил в Джебелско. Заради  усложнената зимна обстановка в 13  училища на три общини -Кърджали, Ардино и Черноочене са прекъснати учебните занятия.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!