В Ловеч чистят улици, блокирани от градушката (СНИМКИ)

  • 10 май 2016, 07:16
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 8a67 abaa

Основни улици в Ловеч, които вчера бяха наводнени от поройния дъжд, придружен с обилна градушка са затворени за почистване. Падналите ледени късове, с големината на лешник, е нанесла сериозни щети.


Ледената покривка е толкова обилна, че се наложи да бъде чистена със снегорини, след като част от улиците се оказаха непроходими. Има наводнени обществени сгради и магазини. Часове след бурята тротоарите все още бяха побелели.Всички улици в Ловеч бяха проходими още снощи. По част от тях обаче има натрупани кал и наноси от пороя. Те ще бъдат затворени за почистване, обясни изпълнителният директор на общинската фирма по чистота Павлин Иванов, по БНР.
"Няма паднали дървета, няма счупени клони, само страшно много листа и камъни по улиците в следствие на обилните потоци вода. До обед всичко ще бъде почистено и няма да личи, че е имало бедствие", каза той.
"Няма нещо, което да е фрапиращо сериозно. Ситуацията е овладяна", успокои заместник-кметът на община Ивелина Радевска.Вчерашният порой наводни земеделски площи и унищожи селскостопанска продукция в Ловешко. Нанесени са щети по автомобили, изкъртена е асфалтова настилка. Материалните загуби тепърва ще се изчисляват.


Източник: БНР, bTV


Снимки: Фейсбук/Ловеч


Още новини за Ловеч и региона четете ТУК.


Гласувайте в конкурса "Кмет на месеца" ТУК.