В Разград симулират катастрофа за учение

  • 29 септември 2020, 20:36
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium img 669ca48255df5a111edbf5b859988817 v

Областна управа Разград ще разиграе симулация на тежка пътна катастрофа с цел учение по Безопасност на движението по пътищата.

То ще се проведе утре (30 септември) на пътя за жп гара Разград, в участъка от разклона за с. Стражец.  В симулацията на ПТП участват камион с цистерна, пренасяща опасен товар, микробус с работници и лек автомобил. Катастрофата е възникнала при предприето от камиона изпреварване, врязване в него на лекия автомобил и последващ удар от микробуса. При сблъсъка се получава теч и разлив на опасното вещество в цистерната.

Ангажираните институции ще демонстрират нивото на взаимодействието помежду си в напрегната ситуация, изискваща бързи и добре координирани мерки. Те ще трябва да обезопасят мястото на инцидента, да окажат първа помощ на пострадалите и да осигурят транспортирането им до болница. Ще се наложи да бъдат демонтирани части от катастрофиралите автомобили, за да се стигне до пострадалите в тях. Предвидено е да бъдат предприети нужните действия, за да се спре течът на опасното вещество, а разливът – неутрализиран. Следват оглед на местопроизшествието, разчистването му и постепенното възстановяване на движението.     

 


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!