В Сандански питат Коко Динев ли строи гигантското виенско колело

  • 13 август 2019, 17:04
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium %d0%a1%d0%b0%d0%bd%d0%b4 %d0%b8 %d0%b2%d0%b8%d0%b5%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%be %d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%bb%d0%be  1

Страстите в Сандански покрай решението на общината да строи най-голямото виенско колело у нас се нагорещиха в летните жеги. От РЗС считат, че това е „поредният кьорфишек” и питат: „Бедни и хазартни Коко Динев, ти ли си тайнственият инвеститор на „най-голямото виенско колело в България?”.

В партията на Яне Янев искат общината да оповести факти и документи на официалния си сайт, свързани с инвеститора, инвестиционното намерение, сумата за изграждането, документите по ЗУТ, разрешителните от МОСВ и ДАМТН, а не да публикува „зле скалъпен PR-материал”. В РЗС се питат и кой главен архитект е положил подписа си за изграждането на виенското колело. Решили, че концесионерите на стадиона в Сандански ще правят виенското колело, те недоумяват как те не могат да изчистят шубраците, къпините и боклуците в пространството над пейките на стадиона и да окосят тревата, която е станала развъдник на влечуги и кърлежи, а могат да правят незаконно заведение и виенско колело.

РЗС търси отговор на още два въпроса: Коко Динев уведомил ли е премиера, че е строител и инвеститор на най-високото виенско колело в България и няма ли да го покани за откриването? Този атракцион в полза на общината и туристите ли е или е с цел чрез апортни вноски и юридически хватки терена на общината да бъде придобит от инвеститора?

В партията на Яне Янев се чудят, „че в тези насипи, в тези свлачища може да се изгражда такова съоръжение върху терен, за който има проучване и предписание, че може единствено да бъде залесен с подходяща за ландшафта растителност”. За финал РЗС призозава общината ясно и конкретно да каже кой е истинският инвеститор, „защото и децата от детските градини в Сандански знаят, че ОФК „Вихрен“ е на червено и нямат пет лева да се снимат, камо ли да инвестират”.

От общината заявиха, че това е поредният кьорфишек на Яне Янев и съпартийците му. Общински експерти увериха, че това е „димка, пушилка” на РЗС преди местните избори, в която няма нищо вярно. Бизнесменът Коко Динев не е инвеститор, строителните книжа са изрядни, както и разрешителните. Няма и предписания от специалисти, че в района, където ще е виенското колело, не може да се строи такова съоръжение. „Няма опасност и теренът да стане частен, тъй като е публична общинска собственост”, допълниха от община Сандански.