В Шумен десетки мотористи дадоха старт на сезон 2018

  • 21 април 2018, 15:07
  • Default profile Автор Даниела Стоянова
Medium img 6965

Десетки мотористи се събраха днес край Шумен, за да дадат официално старта на мотосезон 2018. За откриването на паркинга на „Стъклото“ на Шуменското плато се събраха любители на моторите от България. Шуменското събитие бе уважено от хора с бензин в кръвта от Търговище, Варна, Разград, Велико Търново и други градове.

Домакини на събора в Шумен са мото клубовете The Night Riders MC, The Devils MC от Шумен и основаният преди година в Нови пазар Madara Horsemen MCC.

Мотористи от всички възрасти огласиха платото с рева на мощни и не толкова мощни машини. Всички те бяха единодушни, че качиш ли се един път на мотор, не се отказваш от него. „Пътуването с мотор е друго, удоволствието е друго, забравяш всичко, усещаш вятъра“, каза 67-годишният Христо Христов, който кара на две колела от 1971 г. Според Христов пътуването с мотор не е по-опасно от това с кола. „За катастрофите не могат да се винят само мотористите или само шофьорите. Всеки един от тях трябва да внимава“, категоричен е Христов. 

На Шуменското плато днес можеха да се видят машини от миналия век, красиво изрисувани машини, мотори - уникални като ездачите си.

Японската тематика и духа на самураите бе избрал за своя мотор Кавазаки Илиян Хлистофоров. Машината му е изрисувана по метода аерография от варненец. "Моторът ми е Кавазаки от 1985 г. Понеже е от Япония  се спрях на изображение на самураите и надписи с йероглифи, които обозначават духа на самурая“. Илиян Христофоров, който сега е на 30 години, кара мотор от 16-годишен и е категоричен, че всеки трябва да се качи на мотор, за да разбере какво е усещането, но и да внимава, когато го кара.

След като се събраха на платото над Шумен, ездачите потеглиха  към църквата "Св. Георги Победоносец и св. Тривелий" в с. Мадара, където се отслужи водосвет за здраве. След това събора продължи в клубната къща на Madara Horesemen MCC в Нови пазар.