В Стара Загора слагат наем по 10 лв за спортна площадка

  • 10 декември 2015, 16:08
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 a2a3 fdd1

По 10 лв. на час ще трябва да заплащат от догодина мераклиите да играят на общинските спортни площадки в Стара Загора, съобщи председателят на местния парламент Емил Христов. Това се налагало заради необходимостта от поддръжката и опазването на съоръженията. До сега ползването на тези микробази беше безплатно за всички жители на града. Решението предстои да бъде взето на заседанието, насрочено за 17 декември. Пак на него ще трябва да бъде одобрена и план-сметката за сметосъбирането и сметоизвозването.


Въпреки очакванията на това заседание няма да бъде вкарана точка, засягаща размера на възнагражденията, които получават местните народни избраници. По 720 лв. брутно месечно възнаграждение ще продължат да получават 51-те съветници в Стара Загора и през новия мандат. По думите на председателя им нямало причини да се правят промени, тъй като сумата била в рамките на „нормалното“ за страната и сродните общини.


Малко над 400 000 лв. е годишният бюджет на местния парламент, основната сума отива за заплатите. По традиция в края на всяка финансова година неизразходваните средства се използват за благотворителност. Преди година с тях беше закупена нова озвучителна уредба за залата на регионалната библиотека „Захарий Княжевски“, сега идеята била да бъде закупена пак за там нова мултимедия. В началото на декември съветниците отказаха да подкрепят предложение за заплати в рамките на минималните за страната, внесено от групата „Истината за Стара Загора“.


Отпада , поне засега и предложението , направено от левицата общината да не събира постоянната такса от 15 лв. от родителите на децата от предучилищната група на детските градини.От администрацията пресметнали, че ако тази идея бъде приета ще се отвори „дупка“ от над 300 000 лв.


 Спечели фотоапарат и други награди от Kmeta.bg и „Техномаркет“