В Сухинодол организарат състезание по търкаляне на буре

  • 04 февруари 2016, 08:53
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 11ac d9cf

Община Сухиндол търси смелчаци да се включат в състезание по търкаляне на буре за празника на лозарите и винопроизводителите - Трифон Зарезан. 225-литровото буре тип „Барик“ ще трябва да се търкаля на отсечка от 100 м., обясниха от общината.


Наградата за първо място е 30-литрово професионално, дъбово буре, пълно с червено вино. Участникът класирал се на второ място ще получи бутилка вино, баница и суджук, а за третото място е предвидена само бутилка вино.


Според регламента за участие могат да се записват само желаещи навършили 18 години. Записаните ще стартират по двама, като всеки ще трябва да се придържа към своя коридор. Бурето ще трябва да е изправено и ако падне участникът ще има право да го изправи и отново да продължи до финалната линия. Класирането ще се извършва по време, като за победител ще се обявява този, който е преминал най-бързо състезателното трасе.


Желаещите за участие могат да се записват до 12.00 ч. на 13 февруари при дежурния в сградата на общината. Състезанието ще се проведе същия ден от 13 ч. на площада.