Ваканция в Мадан, не работят и забавачките

  • 19 януари 2017, 20:30
  • Default profile Автор Анита Чолакова
Medium  d0 a1 d0 bd d1 8f d0 b31

[caption id="attachment_103128" align="aligncenter" width="810"]%d1%81%d0%bd%d1%8f%d0%b31 Обстановката в района на Мадан остава усложнена[/caption]

Ваканция за училищата и детските градини утре обявиха в община Мадан. Кметът Фахри Молайсенов обяви петъчния ден за неучебен заради непрекъснатите обилни снеговалежи през последните няколко дни и усложнената пътна обстановка.

Той поясни, че снегопочистващите машини са в постоянен режим на работа, но въпреки това не смогват да обработват пътищата, понеже снегът не спира да се трупа.

През последното денонощие снежната покривка се увеличила с нови близо 30 см., което допълнително усложнило ситуацията. Натрупаният сняг варира от 70 см до 120 см.

„Апелирам хората да бъдат с повишено внимание при придвижване, а шофьорите на автомобили да се движат с вериги и да не паркират автомобилите си по начин, по който да пречат на снегорините, тъй като вече има случаи, при които не е извършено почистване на улица, заради пречещи автомобили по трасето на снегопочистващата техника. Що се отнася до собствениците на търговски обекти, по наредба всички са задължени да почистват тротоарите пред съответните обекти. Разчитаме на разбиране и съдействие при сложната зимна обстановка, за да не се затруднява движението на автомобили и хора. Екипите на Община Мадан са в постоянна координация с ЕVN и ВиК за своевременна реакция при възникнали аварии“, допълни градоначалникът.