Валентин Михов: Една от трибуните на стадиона на Берое трябва да се казва Петко Петков

  • 28 ноември 2015, 11:16
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 591938ee 8b31 c338

Книга под наслов „В играта на живота“ с автор спортния журналист Георги Атанасов и посветена на бившия президент на БФС Валентин Михов събра десетки фенове на ПФК „Берое“ в залата на старозагорската регионална библиотека „Захарий Княжевски“. Срещата започна минути след снощния разгромен резултат в Разград, където зелено-белият отбор падна от водача в класирането „Лудогорец“ с 5:0.


Унилото настроение на феновете накара Валентин Михов да възкликне: „Лудогорец“ са силни, но разгромът днес може да стане успех утре!“.


Известният с прозвището си Вальо Дузпата бивш ръководител на БФС изрази надежда че все един ден ще израстне поколение, равностойно на четвъртите от Световното в САЩ.


По думите му и треньор от Марс да си внесем сега:“с тези куци коне, които имаме, кушията не става за гледане!“.


„При огромната корупция в световната футболна централа малко смешно е да ни укоряват, че имаме уговорени мачове!“, настоя Михов пред препълнената зала . Пред публиката той призна, че 80 на сто е „читав“, но си има и 20 процента трески за дялане.


Повече от година е продължила изповедта пред магнетофона на Георги Атанасов, с когото имали общ път повече от четвърт век. Въпреки това останали и много недоизказани тайни, които щели да влязат в един бъдещ, втори том на „В играта на живота“.


На въпрос дали се изкушава да влезе в политиката Валентин Михов отговори, че три пъти е бил канен за министър на спорта, но отказвал.


„Въпреки всичките си кусури футболът е по-качествен от политиката. Бях администратор, бях масон, бях и тамплиер, но си оставам човек, изкушен от топката!“, настоя той.


На изпроводяк Вальо Михов сподели, че се надява догодина, за 70-та годишнина на голмайстора на „Берое“ Петко Петков градските старейшини да решат една от трибуните на стадиона под Аязмото да носи неговото име.


Сред гостите на представянето бе и заместник-кметът на Стара Загора с ресор спортната дейност Красимира Чахова, самата тя запален спортист и носител на златни и сребърни медали от световни и европейски шампионати за ветерани- лекоатлети.


Още новини от Стара Загора и региона четете ТУК.