Валентин Стефанов е новият директор на Ски зоната в Пампорово

  • 01 декември 2015, 19:17
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5ec190fd7c

Валентин Стефанов е новият директор на Ски зоната в Пампорово. Бившият национал в ските и утвърден специалист в подготовката на трасета в алпийските ски /включително и на Олимпиада/.  Валентин Стефанов поема ръководството на екипа за управление на Ски зоната в момент, когато курортът се налага като домакин на престижни състезания в белите спортове. Предстоящият зимен сезон се очертава като добър, съдейки по записванията и резервациите към момента според прогноза на Мариан Беляков. Събитията около терористичните заплахи в Европа не се отразяват засега на очаквания поток туристи и резервациите на ваканционните групи към зимния център.


Предимно български и балкански туристи се очертава да бъдат основните клиенти в Пампорово през тази зима. Хотелската база е резервирана и запълнена почти изцяло за пиковите периоди през сезона. Потокът на британски туристи се очаква да се запази на нивата от последните години, като групите от Острова съставляват около 10 процента от клиентите. В края на декември стартира чартърна програма с холандски туроператор през целия сезон.


От началото на ски сезона ще се пусне действие новият 4-седалков лифт, с който капацитетът на лифтовите съоръжения в курорта достига 13 000 скиора за час. Изцяло обновена е пропускателната система на лифтовите станции. Съоръженията за изкуствен сняг са подобрени, така че се увеличава мощността на системата и възможността за заснежаване. В центъра на хотелския комплекс се монтира и ново улично осветление.