Варна с акция "капачки" в помощ на неонатологии и детски хирургии

  • 04 юни 2020, 20:03
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium kapa4ki 06.06.20

Мащабна акция за събиране на пластмасови капачки ще се проведе тази събота, 6 юни, от 09:00 до 16:00 часа на площада пред Катедрален храм "Св. Успение Богородично" във Варна. Те ще бъдат предадени за рециклиране. Със събраните средства отново ще се закупи медицинска апаратура в помощ отделенията по неонатология, родилните отделения и детска хирургия, в които се лекуват деца от цяла Североизточна България.

„Във връзка с извънредната обстановка събитието ще протече по различен начин спрямо предходните събития до този момент, които сме организирали. Предварително ще бъдат обособени няколко отделни коридора на разстояние един от друг, което ще позволи по-лесното и безопасно преминаване на всички хора, които дойдат да предадат своите капачки. Разстоянието между предаващите капачки ще бъде минимум 1,5 м, а доброволци ще помагат през целия ден на всеки, който дойде с по-голямо количество капачки”, заяви Владислав Николов, председател на Сдружение „Аз Вярвам и Помагам”.

По време на събитието на площада ще има възможност отново всеки да паркира за кратко и да разтовари своите капачки, а органи на МВР, КАТ и Общинска полиция ще контролират безаварийното влизане и излизане от площада. За всички доброволци ще има предварително подготвени лични предпазни средства (индвивидуални маски за многократна употреба и ръкавици), а за всички посетители и присъстващи ще има подсигурени дезинфектанти за ръце.

„Молбата към всички родители, които желаят да присъстват на събитието е по възможност да не водят децата си, тъй като по време на това събитие няма да има организирани снимки с "Капачкомен" , "Принцесата на капачките", "Училище по рециклиране" и други. Целта ни този път е да успеем да съберем капачките, които всеки е положил усилие да съхранява и по възможност да освободим пространствата за нови количества. Благодаря на всеки, който подкрепя кампанията, събира капачки и заедно с това ни помага да спасяваме детски животи!”, каза още Николов.

Снимки: Сдружение "Аз Вярвам и Помагам"