Варна с още две детски градини наесен

  • 17 юли 2019, 06:59
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium %d0%b4%d0%b5%d1%82%d1%81%d0%ba%d0%b0 %d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0

С още две сгради ще се увеличи базата на детските градини във Варна тази есен. До месец-два приключват строителните дейности по новия корпус на ДГ „Карамфилче“ в Цветния квартал, който ще е с капацитет от 4 групи със 100 – 120 деца. Завършва и изграждането на новата сграда на ДГ „Иглика“ в кв. „Виница“, която се строи на мястото на вече съборената поради конструктивни проблеми. И двете сгради трябва да бъдат напълно обзаведени и оборудвани в края на лятото, съобщиха от общинската дирекция „Образование и младежки дейности“.

Отчитайки по-големия интерес от страна на родителите към детските заведения в районите „Приморски и „Одесос“, администрацията работи за разширяване на капацитета им за следващата учебна година. На финала е обществената поръчка за ремонт на сградата, в която се помещаваше социалният дом „Другарче“. Имотът е предоставен за управление като филиал към ДГ №17 „Д-р П. Берон“. Предстои сградата да бъде преустроена, след което ще може да поеме 3 целодневни и 1 яслена група.

Предстои разширение на ДГ №14 „Дружба“ - чрез изграждане на нов корпус. Строителството за новите 4 групи ще се извършва върху терена на сегашните бараки. Има готов проект и за строителство на допълнителен корпус с 4 групи в двора на ДГ №22 „Мечо Пух“.

В централния район „Одесос“ общината финансира ремонт, обзавеждане и оборудване на допълнителна група към ДГ №3 „Звездичка“. В процедура на обществена поръчка е проектът за новата сграда за детска градина с 4 групи на ул. „Хъшове“.

Предстои разширение и на ДГ №39 „Приказка“ в „Кайсиева градина“, за което има изготвен технически проект за нов корпус с 4 групи.