Варненски бизнесмен поиска шуменската "Топлофикация"

  • 22 март 2013, 17:03
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a139f0d3da0

Варненският бизнесмен Ангел Дерменджиев разговаря днес с кмета на Шумен Красимир Костов за приватизацията на местната "Топлофикация".


Дерменджиев, който е директор на завода за преработка на битови отпадъци във Варна, е поискал информира какво е отношението на общината по отношение на приватизацията на ТЕЦ-а предвид течащото предизвестие за прекратяване на договора, обясни пред журналисти Костов.


"Ние потвърдихме, че ако до 6-ти април, както е срокът на месечното предизвестие, няма промяна в поведението на „Телемения“, ще прекратим договора и сме готови да предложим на Общинския съвет да открием нова процедура за приватизация“, каза Красимир Костов, предаде "Шум".


Дерменджиев обещал следващата седмица да изпрати официално писмо с инвестиционното си намерение.


В началото на март общината изпрати едномесечното предизвестие до израелската "Телемения" за разтрогване на приватизационния договор за топлофикационното дружество. Причината е, че фирмата не изпълни задължението си да преведе 51 хиляди лева, представляваща разликата  между цената по сделката и внесения депозит.


Ако договорът с "Телемения" бъде прекратен, ще се обяви нова процедура за приватизация.


Настоящата започна през октомври 2012 г. Като основно условие към новия собственик на "Топлофикация"-Шумен бе поставено да погаси задълженията на дружеството и да подсигури пускането на топлодаването към абонатите най-късно в сезона 2012-2014 г.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!