Варненски общинари привличат туристи в Москва

  • 14 март 2019, 09:01
  • Default profile Автор Жулиета Цветкова
Medium 13 %d0%bc%d0%be%d1%81%d0%ba%d0%b2%d0%b0

Възможностите за морски, ваканционен, културен и религиозен туризъм, детски лагери, СПА и уелнес терапии представят в Москва представители на община Варна, която участва със собствени щандове в две туристически изложения.

Първата борса - „Интурмаркет“, която се проведе от 9 до 11 март, дава възможност да се сключат договори директно с регионалните представителства на Русия и традиционно се радва на голям интерес от бранша. В 14-ото й издание морската ни столица участва с множество оферти и рекламни материали и получи сертификат за активно участие.

Преди ден в руската столица започна и 26-ото издание на Московската международна туристическа изложба MITT.  В нея на площ от 40 000 кв. м се представят повече от 1800 компании от 54 страни в света. За първи път тази година там се представят различни инфраструктурни обекти - музеи, паркове, градини и др. В съпътстващата програма са включени дискусии и майсторски класове.

На посетителите Варна предлага рекламни брошури, туристически карти и каталог-пътеводител, който съдържа информация за забележителностите, за културния и спортния календар, както и за над 400 обекта за настаняване в града и близките курорти. Гостите на щанда могат да гледат и 10-минутна 360-градусова презентация за Археологическия музей, в който се съхранява най-старото обработено злато в света, разказаха експертите от общинската дирекция „Туризъм“.

Най-голямата туристическа борса в Русия продължава и утре, а през април Варна ще бъде представена със собствен щанд и на туристическото изложение в Екатеринбург.

 

Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за май на тема "Модерни в клас" ТУК!