Васил Петров с турне за Рождество Христово

  • 28 ноември 2018, 20:02
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium vassil petrov

Джаз легендата Васил Петров ще представи нова концертна програма за Рождество Христово в няколко градове.

Концертите с Коледна празнична програма започват с Биг Бенд състави и прерастват в симфонични оркестри. 

На 13 декември Васил Петров ще изпълни първия си Коледен концерт с Биг Бенд Велико Търново с диригент Владимир Бошнаков от 19 ч., в МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново, и на 15 Декември е в зала България, София с Биг Бенда на Българска Национално Радио с диригент Антони Дончев от 19:30 ч.

Следват поредицата концерти с новата му концертна програма „Сиунгируща Коледа“ за симфоничен оркестър в Стара Загора, Смолян, Хасково и Враца. Заедно със симфоничния оркестър и хор на Държавна опера-Стара Загора с диригент Владимир Бошнаков, Васил Петров  ще изпълни едни от най-красивите Коледни класики и ще пресъздаде топлината и споделеността, с които свързваме Рождество Христово. На сцената към тях ще се присъединят и Йордан Тоновски (пиано), Кристиян Желев(ударни), Христо Минчев (контрабас) и джаз певицата Весела Морова.

Проектът „Сиунгираща Коледа„ с Васил Петров ще бъде представен в Стара Загора на 18 и 19 Декември, от 19:00ч. на сцената на Старозагорската опера, на 20 Декември в Смолян от 18:00ч. в Родопския драматичен театър, на 21 Декември в Хасково от 18:00ч. в читалище „Заря“ , и съвместно със Симфониета –Враца на  27 Декември във Враца от 19:00ч. в Градската концертна зала.  

Всяка една от Коледните песни в програмата са подплатени от различната интерпретация на Васил Петров с неочаквани музикални нюанси. Забавните Коледни мелодии са развити в суинг и джаз аранжимент, докосващи балади и красиви валсове.

В програмата са включени популярните хитове „Rudolf the Red nosed Reindeer”, “ White Christmas” , “Let it snow”, “ Santa Clause is coming to town”, “Blue Christmas”, “Jingle Bells”, Have yourself a Merry Little Christmas” , “Ave Maria” , Winter Wonderland” , “The Christmas songs” и авторски Коледни песни на Васил Петров.

Билетите са вече в подажба.