Ватерполният „Черноморец” лидер в класирането и при момичетата

  • 19 ноември 2019, 17:06
  • Default profile Автор Александра Петрова
Medium %d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%80

Втори отбор на бургаския „Черноморец” оглави класирането след старта на новия сезон 2019/2020 в родната водна топка.

Отлично представяне направиха девойките до 17 г., които изненадаха шампиона „Ботев 2000” /Враца/ и вицешампиона от миналия сезон „Локомотив НН” /Сф/.

В първия турнир от държавното първенство момичетата на старши треньора Петър Йонов единствени спечелиха и петте мача. С играта си на басейна във Враца девойките на „Черноморец” показаха огромно израстване. Опит, натрупан в резултат на упоритата и добра работа, свършена през годините от треньор и състезателки. И не на последно място – самочувствие, придобито от участията на момичетата в престижни турнири извън страната.      

До лидерското място във временното класиране отборът на „Черноморец” стигна след категорични победи над домакина „Ботев 2000” с 14:7, „Локомотив НН” – 19:13, „Арда” – 15:3, над съгражданите от „Арена” с 23:5 и „КПС Варна” с 12:11 – мач, в който след третата част при 11:6, отпускане в редиците на бургаските момичета позволи на съперника да се доближи опасно близо в резултата.

„Отборът завоюва заслужени победи. Великолепно представяне. Пътят е дълъг, предстои да направим изводи за слабостите си. Доволен съм от включването на малките състезателки в състава”, бе лаконичният коментар на старши треньора Петър Йонов.

Така след първия турнир от държавното първенство за девойки U17, родени 2003 г. и по-малки, ватерполистките на „Черноморец” абсолютно заслужено заеха първото място във временното класиране с актив от 15 т. Втори с 12 т. е „Локомотив НН”. С актив от 9 т. трети е отборът на „Ботев 2000”. Врачанки съвсем скоро ще се радват на нов басейн в града, с размери 33/25 м.

Седмица по-рано квалификационен турнир №1 от държавното първенство за юноши U17, група „А”, бе също спечелен от възпитаниците на старши треньора Петър Йонов.