Вдигат заплатата на шефката на НАП

  • 13 януари 2021, 15:19
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 02b

По-висока месечна заплата ще взима изпълнителният директор на Националната агенция по приходите (НАП) Галя Димитрова. До сега тя взимаше 5500 лв. Ръстът в заплатите в публичната сфера е 10%. Димитрова вече ще получава поне 6 бона месечно.

Увеличението е свързано с повишаване разходите за персонал в бюджетните организации за 2021 г., стана ясно от решение на Министерски съвет.

От съобщението на правителствената пресслужба става ясно, че изпълнителният директор ще получава по-голяма заплата заради "водещият принос на изпълнителния директор на приходната администрация за успешното изпълнение на основните стратегически и оперативни цели на НАП за 2020 г., свързани със събираемостта на приходите, доброволното изпълнение на задълженията и предоставяните електронни услуги".

Взет е предвид и фактът, че с промените в Закона за хазарта на изпълнителния директор на агенцията са възложени допълнителни правомощия и отговорности по прилагането на закона, свързани с осъществяване на държавен надзор в областта на хазарта и свързаните с хазарт дейности.