Вегани разрушиха барбекютата в Лаута

  • 09 октомври 2017, 16:29
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium ade6143a027fb9a6531d1e1f1e1b32d1 600x460

Трите барбекюта са разрушени тази нощ в пловдивския парк Лаута. Сигнал за това са подали граждани.

Вандалите са оставили червени надписи: "Месото е жестокост", "Месото е страдание" и "Месото е болка". В парка има монтирани 24 проследяващи видеокамери, но точно тази, която би хванала вандалите, в момента е на ремонт.

Кметът на район "Тракия" Костадин Димитров заяви, че няма да се откаже в битката срещу хулиганите. Разрушените три барбекюта ще бъдат изградени отново, а освен тях ще бъдат поставени още 3 още три, каза той. Щетите са на стойност около 2 000 лв.

От Български вегански съюз коментираха ситуацията по следния начин: 

"Аз - Никола Донев, Председател на БЪЛГАРСКИ ВЕГАНСКИ СЪЮЗ категорично заявявам, че нямам информация наши членове да стоят зад проявата. НО искам да подчертая, че сме абсолютно съгласни с надписите, които видяхме в медиите: "Месото е страдание"; "Месото е Жестокост"; "Месото носи болка" и е крайно време обществото да осъзнае, че убийството на животно се равнява на убийството на човек! Да убиеш животно е същата Жестокост, Болка и Страдание, като да убиеш човек! Хората трябва да осъзнаят, че това което правим с животните е недопустимо!"