Вековните секвои при село Богослов в туристическа реклама

  • 26 октомври 2020, 15:00
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium sekvoi selo bogoslov 0

Единствената в България гора от секвои се намира близо до село Богослов и за нея разказва поредния клип от инициативата на Министерството на туризма за популяризиране на малко познати места и обекти у нас. Първите три дървета са посадени през 1890 година, като семената им са донесени от моряк от родината на този вид- планината Сиера Невада в Калифорния. По-късно лесничеи засаждат още 100 секвои и така се образува днешната гора. 

Нашите секвои са високи около 30 метра, а стволът на на-голямата от тях е приблизително 9 метра. Този вид са най-големият жив организъм. Видеото е част от проекта на Министерството на туризма реализиран в партньорството с представители на Асоциацията на екскурзоводите. В него екскурзоводи разказват любопитни факти за забележителности и дестинации, които не са много популярни, но имат голям потенциал за привличане на българските и чуждестранните туристи.

Финалът на националния конкурс „Кмет на годината“ 2020 наближава. Гласувайте за своя кмет до 29 октомври на kmetnagodinata.bg.