Велико Търново очаква 1.6 млн. лева за ремонт на 17 моста

  • 22 януари 2015, 15:19
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 54c113553fccd

Велико Търново очаква решение на правителството за привеждане на 1 600 000 лв, отделени от Европейски фонд „Солидарност”. Средствата са за възстановяване на щетите, нанесени върху обществената инфраструктура от водното бедствие през юни миналата година. Това съобщи кметът на старата столица Даниел Панов при среща с жителите на общината, които пострадаха от наводненията.


Стана ясно, че кметският екип е предложил за ремонт, възстановяване или укрепване 17 моста, мостови съоръжения и конструкции на територията на общината. Те трябва да бъдат проектирани, преди да започнат самите ремонтни дейности.


На срещата, на която 15 потърпевши от наводненията семейства от Велико Търново получиха подкрепа от кампанията на БЧК, Даниел Панов отговори и на множество въпроси от живеещи в проблемния квартал „Асенов”. Кметът увери съгражданите си, че  ВиК „Йовковци”, Агенция „Пътна инфраструктура” и местната власт работят в синхрон по идентифицирането на най-проблемните места. Действа се по план за решаване на проблемите, които създават затруднения и рискове за гражданите, каза още кметът Панов.