Велинград и днес няма да има вода

  • 12 ноември 2015, 11:40
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5f2b6f33 7dbd bbbe

Велинград и днес ще стане на сух режим. Профилактиката на водопроводите в града продължава втори ден. Това съобщи специално за Kmeta.bg Борис Голомехов, управител на ВиК дружеството в града. 


Официално от държавното дружество ''Язовири и каскади'', което прави профилактиката, са обещали, че до утре в 10.00 часа ще приключат с дейността си. Най-късно тогава Велинград отново ще има вода, заяви Голомехов.


Вчера той коментира за Kmeta.bg, че е възможно водата да бъде пусната още в 12.00 часа на обяд днес. Това обаче е неофициално обещание на ''Язовири и каскади'', които казаха, че ще пуснат водата веднага щом свършат с профилактиката. Официалният срок за пускане на водата остава утре, уточни Голомехов. 


''Уговорката ни е водата да бъде пусната веднага, щом ''Язовири и каскади" са готови с профилактиката, дори и преди утрешния ден. Те работят с ускорени темпове, нужно е още малко търпение'', каза той. 


Стана ясно, че Велинград няма алтернативно водоснабдяване, тъй като алтернативният водопровод е бил повреден при свлачище през месец март. Въпреки сигналите на ВиК-Велинград към компетентни институции, проблемът все още не е решен, заключи Голомехов.