Велинград очаква 1000 мъже и жени, търсещи любовта

  • 02 юни 2013, 06:38
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a19483eb217

Велинград става домакин на първия по рода си  Международен фестивал "Необвързани" у нас. Желаещите да намерят своята половинка в живота или просто да се забавляват ще могат да сторят това в дните от 7 до 16 юни, когато Велинград ще приеме фестивала на необвързаните. Организатори на уникалното събитие са ансамбъл "Българе", които са и продуценти на събитието и "Гранд фест". Повече подробности получихме от директора на фестивала Цвети Шопова.


Скоро започва фестивал "Необвързаните". Откъде дойде идеята  и организирано ли е нещо подобно преди?


Доколкото съм информирана това е първи по рода си подобен фестивал. Нищо подобно не се е случвало никъде по света. Инициативата тръгна от Христо Димитров, който е продуцент на ансамбъл "Българе". Самият той сподели, че идеята за събитието го е осенила, докато си е  стоял във ваната. Просто го е "треснала" по главата, както сам разказа.


Всички, които ще дойдат търсят човек от противоположния пол, с когото имат сходни искания и интереси. Те се надяват да срещнат такъв партньор, но много пъти нещата на хората не се преплитат по този лесен начин. Затова Христо Димитров реши, че ако тези хора ги съберем на едно място и им създадем условия, да улесним комуникацията между тях, може би е много по-голям шанса да се получи.


Това не е фестивал за самотници. Това е събитие за хора, които искат да се забавляват, да преживеят хубави емоции


Какво ще се случи по време на 10-те дни фестивал във Велинград? 


Предвидили сме мероприятия през цялото денонощие  - дневни, вечерни и нощни събития. Ще има ролеви игри, които ще сближават хората. Ще има училище по любов, като Наталия Кобилкина ще води. Ще има още куп забавни неща - пикници на открито, така наречените "бързи срещи" и още много други. Подготвили сме много атрактивна и артистична програма. Вечерите ще се провеждат концерти на открито, романтични вечери в парка. Програмата всеки ден е различна. 


Какъв е интересът  към фестивала до този момент?


Фестивалът вече се радва на голям интерес. И от медии, и от хората, които са любопитни да разберат какво ще се случи. В сайта на фестивала имаме повече от 9000 посещения. Броят на записаните да участват също е голям. Очакваме събитието да бъде посетено от около 1000 души. Към този момент регистрирани са 40% от представителите на силния пол и 60% дами.


Предвид тези данни как смятате да балансирате съотношението между представителите на двата пола?


В един момент ще прекратим записването за дамите, за да се изравни съотношението. Нали разбирате, че ако една жена е дошла и очаква да срещне мъж, а жените са повече, ще е неприятно. Затова в един момент ще прекратим записването и ще направим и акция, за да наберем желаещи за участие от силния пол. Дори, ако някаква възрастова група, например между 30 и 40 години има най-много представители, ще изчакаме да се изравнят с останалите, тоест, ще спрем записванията на такива хора. Трябва да има някаква пропорция.


В коя възрастова група е най-голям броят на регистрираните?


Имаме участници от всяка една възрастова група. Разбира се, сериозно е вече декларираното участие на хората между 25-30 години.


Фестивалът ще се проведе във Велинград, вече известен като СПА столицата на Балканите.


Ще ползват ли участниците отстъпки в хотелите и заведенията в града?


Хотели във Велинград дават специална отстъпка за участниците във фестивала. Цените на рецепциите са съвсем различни  и са специално намалени заради фестивала. Те предлагат, най-общо казано, закуска и използване на СПА центровете без допълнително заплащане.


За самите мероприятия – част от тях ще бъдат абсолютно безплатни. Други ще са  платени, като например лекциите на Наталия Кобилкина. Цените са символични, например - 10 лева. Не е нещо, което да се отрази сериозно на джоба на посетителите. Но има безброй безплатни инициативи – като да речем школата по танци.


Смятате ли, че ще фестивалът ще е успешен и между  част от участниците ще успее да пламне любов?


О, сигурни сме. Програмата ни е така направена, че направо ще им вземем акъла. Това ви го гарантирам. Предвиждаме и участие на психолози и други консултанти, за могат да бъдат постигнати поставените цели.


Планирате ли отсега второ издание на фестивала?


Заложили сме кампанията като ежегодна.  Засега мисля, че тя ще продължава да се случва във Велинград, защото срещаме подкрепа и съдействие от общината. Надявам се това партньорство да продължи.


 Избрахме Велинград, защото е с уникална природа и тази година се навършват 5 години, откакто градът бе провъзгласен за СПА столица на Балканите, така че не сме обмисляли други кандидатури.


Какви изненади крие "Необвързаните"? Ще се включат ли познати имена и лица в него и по какъв начин ще изпратите участниците в последния ден - 16 юни?


Имаме устно потвърждение от някои звезди, но не искам да цитирам имената им в момента. Смятам, че ще дойдат.


За 16 юни е предвиден празничен концерт, като преди това ще се проведе конкурс Мис и Мистър "Фестивал". Гарантираме,  че всичко ще бъде много атрактивно и грандиозно. Фестивалът "Необвързаните" ще бъде закрит с изпълнения на Румънеца и Енчев и други български звезди. Ще зарадваме хората за последно. Може да включим и нещо друго, което да бъде тотална изненада за всички.  Каква ще е тя, не искам да издавам от сега. Нека любопитните да дойдат и да разберат, а може и да открият своята половинка в живота.