Велинград празнува 5 години СПА столица на Балканите

  • 28 май 2013, 09:49
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a18e597edda

Велинград празнува 5 години откакто бе обявен за СПА столица на Блаканите. Подготовката за отбелязването на фестивала започна още през есента на миналата година.  На 23 ноември се проведе събрание на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите (СХР) във Велинград, на което председателят Златко Златанов призова за мобилизация, „за да направим празник, който да се запомни от цяла България”.


Титлата на Велинград е “пожизнена” и никой не може да ни я вземе, но въпреки това се злоупотребява с нелегитимни СПА конкурси, организирани от различни асоциации. Точно затова 5 години след обявяването си за СПА столица на Балканите Велинград трябва да затвърди статута си на най-добър СПА курорт не само в България, заяви Златанов.


5-годишнината ще бъде отбелазяна с чествания за Вела Пеева, Фестивал на необвързаните и СПА фестивал “Арена на красотата”. Идеята е всяка година занапред Велинград да бъде домакин на заключителния етап от фестивала за България, на който се излъчват българските представители за участие на международно ниво. Като СПА столица на Балканите Велинград е естествен дом на този фестивал, на който се очаква да присъстват водещи специалисти в областта от много държави.