Велинград разработва инфраструктурни проекти

  • 12 юли 2014, 10:25
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a0f6273463c

Започват процедурите за осъществяването на няколко инфраструктурни и социални проекти на територията на община Велинград, заяви пред "Фокус" зам.-кметът Даниела Салкина.

Единият от проектите е свързан с извършване на цялостен ремонт на улиците в града. Друг проект е във връзка с изграждането на водопровод в село Чолакова.


Очаква се след избора на изпълнители, ремонтите да започнат, гарантира Салкина.


"По капиталови програми на община Велинград са обявени процедури по избор на изпълнител за ремонти на четвъртокласната пътна мрежа в общината на общо стойност около 295 000 лева. Избран вече е изпълнител за ремонт на Радонова баня, като сумата е финансирана от ДФЗ и след гласуване във фонда, ще стартира ремонтът. С постановление на МС за предотвратяване на бедствия и аварии са отпуснати 7 000 000 лева за ремонт на моста в село Драгиново.", каза още Салкина.


По думите й, предстои ремонт и на храма "Св. Троица" в кв. Каменица във Велинград, който е на стойност 140 000 лева. Към момента текат процедури по програми към Министерството на младежта и спорта, свързани изграждането на пет спортни площадки, 4 в общината - в селата Света Петка, Драгиново, Грашево, Сърница и една във Велинград на стойност 450 000 лева.


* Още новини от Велинград четете тук.