Велопоход и спортни демонстрации завладяха центъра на Перник 

  • 24 юни 2019, 15:12
  • Default profile Автор Станислава Антова
Medium %d0%9f%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%b8%d0%ba 13

С юбилейни плакети от кмета на Перник Вяра Церовска бяха удостоени ръководителите на отборите във велопохода, който бе част от програмата, посветена на 90-та годишнина от обявяването на Перник за град. Всички участници получиха и юбилейни значки и грамоти.

"Скъпи млади приятели, щастлива съм , че съм тук заедно с вас, нека се весели заедно“, каза с усмивка кметът Вяра Церовска, която беше придружена от нейния екип.  

Общо 90 момичета и момчета от осем гимназии се включиха в символичен пробег по велоалеята от кв. Изток до пред Двореца на културата, където се провеждаха спортните демонстрации от клуба по художествена гимнастика „Виктория“, мажоретния състав на Шесто училище и „Полицейската академия“ към ОД МВР Перник с ръководител Калин Крумов. Разбира се, че не липсваха и танци по зумба от групата на „Майсторите на танца“, участие взе и атрактивната група по хип-хоп "Денс Скуад".

На „Кракра“ ще се проведе турнир по баскетбол 3 х 3. В него могат да се включат както деца и младежи, така и по-възрастни любители на този спорт. Те трябва да се регистрират един час преди началото и след което ще бъдат разпределени на отбори. Състезанието ще продължи през целия ден.

Спортната програма предвижда и в утрешния ден от 17.30 часа на тревната площ под Обединения детски комплекс ще бъдат направени демонстрации на Спортен клуб по мотокрос „M6 Racing Team“.