Вицепрезидентът иска ясни приоритети за развитието на страната

  • 18 декември 2013, 14:09
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52b1aae0d19eb

Вицепрезидентът на България изнесе лекция пред студенти от Великотърновския университет на тема "Власт и лидерство". По-късно в музей "Възраждане и учредително събрание" Маргарита Попова участва в церемонията по връчване на дипломите на абсолвентите от професионално направление "Администрация и управление" на Стопанския факултет.


"За мен като юрист е важно да кажа, че които и приоритети да очертаем и да изберем като важни, няма как да се случат, ако всеки от тях не се съпътства с проблема, който касае правосъдието и възможността му да наказва щенията на много, включително и на политиците, да злоупотребяват със закона заради лично или групово обогатяване.


През следващата година страната ни трябва ясно да очертае концепция за националните приоритети на страната", каза в старата столица вицепрезидента Маргарита Попова.


Според нея България не се е провалила като държава през 2013 година, българите, както всички народи, живеем в кризисен период, на всички ни е трудно по различен начин. А какво да кажат народите в Сирия или Северна Африка, попита Попова.


"Ние протягаме ръка на хората, поискали хуманитарен статут. Като им показваме, че сме в състояние да им помогнем, да ги подкрепим, да се отнесем с тях както подобава, това означава, че не сме се провалили", коментира вицепрезидентът. По думите й като народ трябва да се уважаваме и заобичаме повече.