Видеокамери „залавят“ нарушители в старозагорски парк

  • 15 март 2019, 12:20
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%b2%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%be2

Видеокамери помагат да се заловят апаши в старозагорски парк. Чрез "очите" са установени и глобени първите нарушители на обществения ред в реконструирания парк „М. М. Кусев“ в Града на липите. Чрез видеонаблюдение от монтирани на ключови места камери бяха разпознати извършителите на няколко нарушения и посегателства върху новоизградената инфраструктура, съобщиха от общината.

Регистрираното от видеокамерите навлизане на автомобили в затревената територия от парка, близо до шадравана „Жабките“, където бе увредена новоизградената поливна система и унищожени затревяването и посадените храсти, доведе до установяване на извършителите и санкцонирането им.

Видеокамерите помогнаха да бъде открит гражданин, който се бе изгубил на територията на парка. Чрез тях бе разпознат и санкциониран мъж, който храни бездомни животни в района на параклиса „Св. Теодор Тирон“, чрез което е създавал условия за образуване на хранителна среда и увеличаване на броя им там. В резултат на реализирания от Община Стара Загора проект за реконструкция на парк „М. М. Кусев“, известен като Аязмото, бяха монтирани 130 камери за видеонаблюдение, които записват информация 24 ч. в денонощието, включително в тъмната част от него. Записите се пазят в Центъра за градска мобилност и при необходимост може да бъде извършена справка.

При постъпващи на горещия телефон 0800 15737 сигнали на граждани за извършени нередности на територията на парка, се правят справки от видеозаписите, което помага на инспекторите в общината да бъдат установени и съответно санкционирани нарушителите на обществения ред.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!