Видин показва безплатно куклен театър за първия учебен ден

  • 13 септември 2020, 18:16
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 7%d0%ba%d0%be%d0%b7%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%b0 %d0%b1%d0%b5%d0%b7%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%82%d0%bd%d0%be

На 15 септември от 18:00 ч., на откритата сцена при Художествена галерия „Никола Петров“ почитателите на кукленото изкуство ще могат да се насладят на пиесата „Вълкът и седемте козлета“. Спектакълът е подарък от Община Види за всички деца по случай първия учебен ден.

След огромния успех на моноспектакъла „Дядовата ръкавичка“, който беше представен миналия месец пред видинската публика отново с вход свободен, Община Видин и Държавен куклен театър – Видин ще зарадват най-малките с популярната приказка на Братя Грим „Вълкът и седемте козлета“. Текстът е поднесен по оригинален, музикален и много забавен начин. Постановката е дело на режисьорите Мая и Митко Димитрови, а в главните роли влизат най-младите актьори на видинския куклен театър - Пламен Кънев, Теодора Рашед и Христо Иванов.

Държавен куклен театър - Видин продължава да представя съботни представления и през есента. На 19 септември зрителите могат да видят „Маша и Мечокът“, а на 26-и  - „Баба Хола“. Представленията се играят при капацитет от 50% и при строго спазване на противоепидемичните мерки. Екипът на театъра работи и активно по нови проекти от този месец.