Видинчани: европейските пари - за инфраструктура

  • 07 май 2015, 09:20
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 51be 0a34

227 предложения за използване на парите от европейските фондове са направили видинчани в националната кампания „Да създадем заедно България 2020”, съобщиха от областния информационен център. 128 от тях са свързани с подобряване на инфраструктурата - най-вече за основен ремонт на пътя Видин – Монтана. 40 от анкетираните искат разширение на социалните услуги, а 34 – откриване на нови работни места. Сред конкретните предложения се откроява идеята за реставрация на крепоста „Баба Вида” и създаване на постоянен експозиционен център във Видин. В Белоградчик искат европейски пари за годишен фестивал на българското кино, а в Брегово – за изграждане на защитни стени по брега на река Тимок.


Според анкетата най-полезна програма е тази за развитие на селските райони, следвана от „Развитие на човешките ресурси”, „Иновации и конкурентноспособност” и „Региони в растеж”, дъпълни Цветомир Ценков от информационния център.


Предложения все още се приемат - краят на кампанията е на 9 май. Той ще бъде отбелязан с концерт пред градската художествена галерия.