Видинчани излизат на протест заради лошите пътища

  • 23 април 2015, 07:27
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 51be 0a34

Видинчани се организират чрез социалните мрежи за протест заради лошите пътища, които водят към града. Това съобщи един от инициаторите на проявата Анжело Дренов от групата „Възраждане за Видин”.


Над 80 души са потвърдили участието си в протеста. Той ще се състои днес от 12 до 13 часа на входа на града от към София при фирма „Видахим”. За кратко ще блокираме движението, но няма да показваме гражданско неподчинение, обясни г-н Дренов.


Целта на протеста е властите да вземат мерки и да ремонтират пътищата към Видин. Заради ремонти по Е-79 от месец  този път е затворен и целият трафик към Дунав мост 2 е пренасочен по пътя през Арчар. Тежките камиони разрушават къщите на хората в селата Симеоново и Ботево, тръгнаха и свлачища, но мерки не се вземат. Този път е много разбит, осеян е с дълбоки дупки. Видин е откъснат от страната, а рехабилитация на пътя Видин – Ботевград, каквата се обещава от години, не се планира.


Пътят към Видин обезсмисля изграждането на моста над река Дунав, защото до него се стига много трудно, допълни Анжело Дренов.