Видински обищни рапортуваха: Готови сме за зимата

  • 02 ноември 2019, 14:55
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium zima01

Видинските общини са готови за зимата, рапортуваха техни представители пред областния зимен щаб, съобщиха от администрацията. Първото му заседание ръководи заместник-областният управител Лъчезар Попиванов.

Почти всички общини са сключили договори с фирми за почистване на улиците и междуселските пътища. Само Ново село и Чупрене ще си чистят сами, тъй като разполагат с нужната техника. В Грамада, Макреш и Ново село са сключили договори със земеделски производители, които при нужда могат да се включат в почистването със своята тежка техника.

Републиканската пътна мрежа ще чисти областното пътно управление. 28 машини чакат старта да излязат срещу снега. Готови за зимата са и здравните заведения. Те са разработили планове за извозване на пациенти от откъснати от снега райони, както и хората на хемодиализа. Трите служби за пожарна безопасност и защита на населението – във Видин, Кула и Белоградчик, разполагат с по два високопроходими автомобила, с които могат да превозват хора при нужда и да доставят хляб и лекарства.   

За готовност съобщиха и представители на ЧЕЗ и „ВиК“. ЧЕЗ е създал екипи за бързо отстраняване на авариите, а водното дружество – за отстраняване на течове и аварии по водопроводната мрежа.