ВиК с призив към абонати: С е-фактура си зелен не само за ден

  • 14 февруари 2020, 10:04
  • Default profile Автор Владимир Симеонов
Medium vik elektronna faktura 1

ВиК-Благоевград поде кампания под надслов „Актуално е да си зелен не само за ден! Спаси дърво! Заяви своята електронна фактура днес!“. По този начин „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД отправя апел към своите абонати да преминат към съвременен начин за получаване на счетоводния документ. За целта е необходимо потребителите на услуги да попълнят заявление за отказ от хартиена фактура. За максимално улеснение за хората, формулярът е поместен на страницата на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград http://vikblg.com/, в секция „Услуги“, подсекция „Продажби и инкасо“. Заявление може да бъде получено и на касите на ВиК – Благоевград, както и чрез инкасаторите за съответните райони.

Към момента абонатите, заявили електронна фактура във ВиК-Благоевград, са близо 4000. Чрез системата Efaktura.bg потребителите получават възможност за абсолютно безплатно получаване на електронния документ, съдържащ цялата необходима информация за предоставените ВиК услуги и суми по издадени фактури. Сред основните предимства на електронната фактура е, че потребителите получават сметките си навреме, като е без значение къде се намират в дадения момент. Освен това електронната фактура пристига директно при заявителя, което от своя страна елиминира възможността информацията да попадне в чужди ръце. Не на последно място отказът от хартиения документ, респективно използването му в електронен вариант,  допринася за опазването на околната среда, като щади ресурси като вода, дървесина, енергия и др.

За получаване на електронна фактура трябва бъде предоставен валиден е-mail, чрез който ще се осъществява достъпът до индивидуалния потребителски достъп в системата Еfaktura.bg.