Виртуозите на Миланската Ла Скала с концерт във Варна тази вечер

  • 30 април 2017, 18:00
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium la scala 201 press 00004

La Scala 201 press 00004

Елитните музиканти от най-престижния оперен театър на Италия, Виртуозите на Ла Скала, пристигат днес от Милано за своя първи концерт в морската столица на България. Концертът в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център започва в 21:00 часа.

Почти всички билети вече са изкупени. Останали са ограничен брой от допълнително пуснатите места с цени по 60, 70 и 80 лв., съобщават организаторите.

Домакините ще поглезят 15-мата блестящи инструменталисти с лека, но зареждаща вечеря с типичен варненски привкус - микс от салатки, чери домати, кедрови ядки и мариновани тиквички, в който главен герой ще е домашно пушената черноморска риба. Майсторите сладкари на хотела, в който ще отседнат знаменитостите, са амбицирани да впечатлят гостите и със своята версия на една италианска класическа торта - бадемова кростата с маскарпоне и сорбе от малини.

La Scala 201 press 00002

От Фестивалният и конгресен център (ФКЦ) уточняват, че вратите на Зала 1 ще бъдат отворени в 20:30 ч, а за настаняването на зрителите е  създадена е стройна организация.

В програмата на концерта са включени исторически емблеми на италианската музика като Доницети, Паганини, Росини, Верди и съвременни композиции от Нино Рота.

Музикалното събитие е под патронажа на Италианския културен институт София. Концертът на Виртуозите на Миланската Ла Скала е от фестивалния цикъл „Великите оркестри на Европа“.

Европейският музикален фестивал Варна се организира от Фондация Елит - ЛИК и се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд Култура на община Варна.