Включват опасен мост във Велико Търново в проект за ремонт

  • 26 ноември 2014, 13:33
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5475d564f2257

Проверка на всички мостове във Великотърновско е разпоредил областният управител проф. Георги Камарашев. Повод за това е сигнал за тревожното състояние на съоръжение над река Янтра в старата столица.


Областният управител и изпълняващият длъжността директор на пътното управление Петя Каразахова са установили, че въпросният мост, по който преминават и моторни превозни средства, действително е в незадоволително състояние и се нуждае от основен ремонт.


Областно пътно управление е предложило съоръжението, намиращо се в района на т.нар. „Присовски завои“ за цялостен ремонт, чрез включване от АПИ в списъка с обекти за Проект „Ремонти и реконструкция на мостове”.


Областният управител лично е проверил и моста над ЖП линията в близост до завод "Терем-Ивайло". Съоръжението също се ярко нуждае от ремонт.  


Данните от другите проверки, които ще се извършват на територията на областта трябва да бъдат събрани до края на този месец, информираха от Областната администрация. Въз основа на тях ще бъде изготвен  доклад, който ще бъде изпратен в МРРБ.