Владика благослови нов мост между 2 общини

  • 29 октомври 2018, 12:35
  • Default profile Автор Петя Валентинова
Medium p1280599

С водосвет за здраве и благополучие, отслужен от врачанския митрополит Григорий, в събота официално бе открит новият мост при борованското село Малорад. Поводът съвпадна с празника на селото, което пострада жестоко в голямото наводнение през 2014 г. Тогава конструкцията на моста, който свързва общините Борован и Хайредин, бе буквално отнесена от придошлите речни води. Четири години по-късно, след дълги административни саги, общинската администрация и фирмата изпълнител - "Строител Криводол" успяха да зарадват местните с чисто нов мост. Лентата на модерното съоръжение прерязаха кметът на Борован инж. Десислава Тодорова, кметът на Малорад Цено Цоловски и собственикът на строителната фирма инж. Васко Спасов. За метсните житлеи и гостите на събитието бе осветен и празничен курбан. 

"Днес откриваме този важен обект не само за Малорад и искаме с водосвета от митрополит Григорий да имаме здраве и по-малко катастрофи по пътищата", заяви при откриването кметът Цоловски.

От своя страна общинският управник инж. Десислава Тодорова благодари на всички, отзовали се да помогнат при наводнението, на работилите по проекта, на изпълнителя за качествената работа и на правителството за отпуснатите средства. 

"Ние като общинско ръководство ще продължим да работим за вас, както сме го правили и досега. Желая на всички ви здраве!, заяви Тодорова.

В празничната програма се включиха малките мажоретки от детска градина "Юрий Гагарин" и Женска певческа група "Китка" с ръководител Цветан Велев, който им акомпанираше на акордеон. Те изпълниха "Песен за България" и "Песен за Малорад". Стотици жители на селото, гости на събора и представители на общинска администрация уважиха събитието.


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Трифон Зарезан" ТУК!