Владимир Джамбазов: Най-важното е хората в общината да живеят по-добре през 2015

  • 17 декември 2014, 10:00
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 548a8610609b1

Кметът на община Долна баня Владимир Джамбазов спечели приза "Кмет на месеца" на тема "Подготовка за предизвикателствата на зимата". Той изпревари четиримата си номинирани колеги в общините с население под 20 000 жители. Градоначалникът на Долна баня за първи път е сред отличниците. За него това бе удовлетворение от свършеното в общината, а също и поемане на още по-голяма отговорност пред съгражданите си за 2015 г.


- Господин Джамбазов, какво очаквате да постигне общината през 2015 г.?
- Най-важното за мен е хората ни да живеят по-добре. Младите да остават в Долна баня, да строим детски градини и да има повече малки деца в парковете и градинките.
- За първи път сте носител на приза "Кмет на месеца", как се чувствате?
- Удовлетворен от свършената работа, но и още по-отговорен. Имаме много работа за довършване и започване на нови предизвикателства, за да направим общината ни още по-добра. Това е признание не само за мен, а за екипа ми.
- Какво е основното препитание на населението в Долна баня?
- Долна баня е единственото място в България, където се отгеждат ягодови и малинови насаждения. Хората се препитават от това. В последните 7-8 години имаше затишие, но при нас тази дейност не е спирала. Тук се прави шоковото замразяване за 8 - 10 секунди, после плодовете се пакетират и се изнасят за Белгия, Германия, Дания и други страни.
- Как смятате да привличате инвеститори?
- Имаме финансиране - 5,8 млн. лв. по проекта за спортен комплекс в Долна баня, който трябва да завършим през май 2015 г. Иска ми се да дойдат повече инвестиции през 2015 г., за да осигурим работа на хората.
Долна баня е привлекателна за бизнес. Имаме концесия за 25 години на минералната вода. Вече имаме един инвеститор, сега втори е на път да строи комплекс. И вече е подал документите си в Общинския съвет за разрешение да ползва минералната вода. Всеки нов инвеститор означава нови работни места.
- Други работни места ще се открият ли през 2015 г.?
- Да, още около 15 щата в Центъра от семеен тип за възрастни. Хубаво е, че парите за тези щатове са делегирани от бюджета на държавата.
- Как стои въпросът в Долна баня с детските градини?
- Построихме нова градина по ПРСР за 300 000 лв., а общината я оборудва за около 40 000 лв. Сега обаче имаме доста дечица и ще трябва да отваряме нова.