Владимир Москов: Трябва да има възможности за младите, за да не бягат

  • 18 октомври 2014, 06:34
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 5395be736790f

Гоце Делчев има  празник днес, но тържествата започнаха преди дни, официалното бе вчера. Градът чества 102 години от освобождението на тогавашният град Неврокоп. През 1912 г., по време на Балканската война, Неврокоп е освободен от османско владичество и негов първи кмет става поетът - революционер Пейо Яворов. За успехите, целите и бъдещето на Гоце Делчев kmeta.bg разговаря с кмета на града Владимир Москов.


-Господин Москов, безспорно е развитието на Гоце Делчев в последните години, кой е най-големият успех през тази година?
- Много са успехите, но най-хубавото е, че в Гоце Делчев успяхме да стартираме проекти по Националната програма на правителството. Благоустроихме града, обновихме 20 улици и направихме парк-панорама. По програмата България - Македония ремонтирахме три детски градини.
- Каква е голямата цел на вашето управление в общината?
- Да има повече икономика в общината, различна от сегашната. Трябва да осигурим повече възможности за реализация на младите хора, за да не отиват в София, големите градове и чужбина. Ние имаме нужда от тях, да останат в Гоце Делчев.
- Коя община ви харества как се управлява и може да ви е за пример?
- Много са общините, които се развиват добре и това си личи. Монтана, например, за тази община имам познания. За пример може да се вземе и Бургас и Правец, от малките общини.
- За какво ви мотивира конкурса "Кмет на годината"?
- Това е интересно предизвикателство. Аз скоро бях номиниран и в конкурса "Кмет на месеца". Това признание дава допълнителен стимул да се работи за хората. Важното е да има обективни критерии и оценки за свършеното. Лошото е, че ние забравяме хубавото и сме склонни да го отричаме. Лошо е, че и на хубавите неща търсим кусури. А трябва да има повече положителни новини и реална оценка на добре свършената работа и на хубавите резултати.