Водолази търсят изчезналите край Винево

  • 29 април 2014, 07:44
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 535f572f1f04e

Водолази ще търсят изчезналите край Винево хора. Семейство Рамадан е в неизвестност от петък, когато придошлите води на реката в селото отнесе автомобила, с който пътували на път към Кърджали.


Днес продължава операцията по издирването им. Предвидено е четирима водолази да влязат във водите на язовира край хасковското село, където се очаква да бъдат намерени телата на изчезналите Мюмюн Рамадан и внука му Мерт.


Още в началото на издирвателната акция бе намерен трупът на 54-годишната Ресмие Рамаданова, а вчера при спасителната акция бе открито и тялото на дъщеря й - д-р Ширин Рамаданова.


Мътността на водите затрудни спасителните екипи, които започнаха източване на язовира преди два дни.


"Днес предприемаме по-специализирани действия с водолазите от пловдивската служба "Пожарна безопасност и защита на населението". Ше използваме отново следово куче на планинската спасителна служба, в действие ще бъдат отново и двете лодки на хасковската", информира заместник-началникът на областната хасковска служба Димитър Колев, цитиран от "Дарик". Според него днес водолазите ще успеят да претърсят по-голямата част от язовира.


На мястото присъстват и десетки доброволци, които участват в спасителната акция от дни.


*Още новини от Минерални бани четете тук