Война между кмет и съветници в Ново село

  • 07 февруари 2020, 13:34
  • Default profile Автор Цвета Иванова
Medium novo selo kletva

Във видинското Ново село продължава да се вихри конфликт между  кмета Георги Стоенелов и общинските съветници. Това призна председателят на местния парламент - Иво Вергилов. Ние сме млади хора, петима от 11 сме до 35 години, с ново мислене, но кметът иска да се налага и да управлява по-старому - каквото каже, това да става, обясни младият общинар.

Кметът пък обвинява съветниците, че се опитват да стопират неговата работа. Георги Стоенелов отказва да отговаря на въпросите ни на сесии, иска да управлява както той си иска, контрират общинарите.

Бюджетът трябва да бъде приет, в противен случай не може да се изплащат възнагражденията и на съветниците, заяви кметът. На 10 февруари е насрочено ново заседание на общинския съвет, на което  трябва да бъдат одобрени бюджетът за годината и капиталовите разходи. Разходите също са препъни камък в отношенията кмет-общински съветници, става ясно от двете страни на спора.

Конфликтът не е на политическа основа, а е поколенчески, коментират местни хора. Георги Стоенелов е издигнат като независим кандидат за кмет с подкрепата на ГЕРБ. Председателят на съвета също е от ГЕРБ. Разликата във възрастта на двамата обаче е близо 40 години.