Волейболистка стана Мис Асеновград

  • 27 юни 2019, 12:50
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 65315599 2529415983744376 5599295584725893120 n

177-сантиметровата естествена блондинка Мария Попова (22 г.) е най-красивата асеновградчанка. Тя стана победител в конкурса "Мис Асеновград 2019 г." сред още 10 други момичета. Лентата й бе връчена от кмета на град Асеновград д-р Емил Караиванов, а короната й постави на главата Мис България 2018 Теодора Мудева.

Мария е възпитаничка на спортното училище "Васил Левски" в Пловдив с волейбол, а от седем години се занимава с мода. След тази победа, синеоката красавица ще има възможността да вземе участие в националния конкурс "Мис България" в края на годината. 

Първа подгласничка стана Таня Александрова, която е на 23 г. Тя е фармацевт и работи в аптека в Асеновград. Таня грабна сърцата и на присъстващите във фоайето на Градска библиотека "Паисий Хилендарски" в града. Така момичето бе удостоено с титлата "Лице на публиката".

Втората подгласничка е 18-годишната  Цветислава Киркова, която ще продължи висшето си образование в специалност "Филмови науки" в Англия.

За трета подгласничка на победителката бе провъзгласена Радина Нейкова, на 18 г. Тя се занимава професионално със спортни танци и скоро й предстои държавно първенство.

Журито беше в звезден състав - Мис България 2018 Теодора Мудева, Стефи Стаменова - Мисис Баба 2019, Мисис България Станислава Андреева, Мис Интернейшънъл Туризъм Рени Радева, бившият национал и настоящ треньор на волейболния тим Локомотив ПД Петър Узунов, дизайнерът Стоян Радичев, лайфстайл репортера на вестник Марица Десислава Дамянова, спонсори и представители на общината.

Момичетата се представиха в три тура – с луксозни италиански бижута, по бански костюми и със специално ушитите за конкурса тоалети на дизайнера от Асеновград Стоян Радичев. За тяхната бляскава визия пък се погрижи топ коафьора от Пловдив Пепи Николова и гримьорите на Radiant. Между туровете пяха вокалната половинка на световноизвестния ди-джей Таркан – Нелита и очарователната Боряна Баташова, която бе и водеща на конкурса.

Конкурсът Мис Асеновград бе черешката на тортата от празника на града „Красотата на Асеновград". 

Петя Буюклиева пък избра родния Асеновград, за да отпразнува 60-тия си юбилей с концерт-подарък към съгражданите си. В препълнената зала на библиотеката се бе събрал половината град, който пя и танцува с нея. Кметът д-р Емил Караиванов пък показа завидни гласови данни, след като Буюклиева го приобщи към една от песните й. На финала той я поздрави с букет и торта с нейния лик. От вълнение певицата се разплака на сцената.