Впечатляващ старт за кметовете на Добрич, Гоце Делчев и Кресна в конкурса „Кмет на месеца“ за април

  • 12 април 2016, 08:26
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 57786714 75cc b7d3

В първите дни на конкурса „Кмет на месеца“ за април, градоначалникът на Добрич Йордан Йорданов набира сериозна преднина. Младият управник събира 63%, a втори след него се нарежда кметът на Казанлък – Галина Стоянова с 19%. На трето място във временното класиране е кметът на Благоевград Атанас Камбитов, който в началните часове на надпреварата генерира впечатляващи проценти, но към момента е с 10%. Кметовете на Шумен и Сливен заемат последните две позиции, като събират общо 5%.


При общините с население между 20 и 50 000 души има сериозен фаворит в лицето на Владимир Москов, кмет на Гоце Делчев. Той събира впечатляващите 84% до момента и е далеч пред Корнелия Маринова, кмет на Ловеч, за която са гласували 5% от хората. На трето към настоящия момент е градоначалникът на Смолян – Николай Мелемов с 4%, а на последните две места са кметовете на Мездра – Генади Събков и на Омуртаг – инж. Ешреф Ешреф.


Николай Георгиев, кмет на Кресна води убедително при малките общини с население до 20 000 души със 66%. Далеч за него се нарежда кметът на Сливница Васко Стоилков с 8%, а на последните три места са градоначалниците на Малко Търново – Илиян Янчев, на Кула – д-р Владимир Владимиров и на Стражица – Румен Павлов.


Подкрепете своя фаворит ТУК.