Вписаха в почетна книга именити земляци

  • 23 юни 2016, 10:07
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium 52a5ade99860f

За пръв път в най-новата история на малката община Опан бе създадена почетна книга, а първите имена, вписани в нея бяха на заслужил спортист, дългогодишна учителка и писател.


Идеята е на кмета Генчо Колев, а вписването стана в присъствието на лауреатите: световният и европейски шампион по борба Христо Маринов, обшественичката и дългогодишна преподавателка в местното школо Минка Радева и писателят Георги Янев, изледовател на делото и живота на Гео Милев и автор на няколко книги.


В обръщението си към лауреатите и присъстващите на церемонията по вписването Генчо Колев заяви:


“Община Опан вече не е само географско понятие, тя чрез Вас и вашия целенасочен и упорит труд в името на каузата в която работите е източник на прослава по света на нашата родина България. Тя, чрез Вас - нейните потомци заема и своето достойно място в областта на литературата, историята, поезията, културата и обществената дейност.


Много хора жители или със житейски корени от общината от миналото досега, са дали своя принос в редица сфери на обществено-икономическия живот на страната, голяма част от тях вече не са и сред живите, но ние сегашното поколение на малка част от тях знаем и помним имената и това което са дали за обществото.


Затова, чрез Вас скъпи приятели, чрез нашите скромни награди, които получихте искаме да кажем, че повече никой в тази община, допринесъл със своя труд в областта в която твори, няма повече да бъде забравен и нека тези, които не са вече между нас ни извинят за това, че не са получили нашата признателност.“