Враца да готви кадри за СПА туризъм иска депутат

  • 14 септември 2018, 13:49
  • Default profile Автор Петя Валентинова
%d0%a1%d0%bf%d0%b0 1170x750


Народният представител от „Обединени патриоти“ Красимир Богданов лансира идея в  новата модерна база на филиал „Проф. д-р Иван Митев“ във Враца към Медицински университет-София да се открият нови специалности. Депутатът, който е член на комисията по образование в парламента, вече водил разговори с директора на образователното звено в града доц. Павлинка Добрилова.

Богданов информира, че идеята е скоро да започне обучение на студенти по атрактивни специалности като кинезитерапия и подготовка на кадри за набиращия сила СПА туризъм в Северозападна България.

„Освен че в близост е един от центровете на балнеоложкия туризъм в България - Вършец, и в трите области Враца, Видин и Монтана, вече има немалък брои хотели и места за настаняване, които предлагат СПА процедури. Но проблем пред развитието на сектора е липсата на достатъчно подготвени кадри. С разкриването на такива специалности във Враца, ще се даде шанс за подготовка и добра реализация на много млади хора, при това със значително по-малко разходи за обучение, и оставайки да живеят и работят в нашия край. Продължаваме разговорите с ръководството на МУ-София и се надяваме на положително решение“, обясни Богданов. 


Гласувайте за Конкурс "Кмет на месеца" за февруари на тема "Еко е, събираме разделно" ТУК!