Враца може да има нов луксозен хотел

  • 24 септември 2020, 12:00
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d1%81%d1%83%d0%bc%d0%b8

Центъра на Враца може да се сдобие с нов луксозен хотел. Той ще бъде изграден на мястото на търговския център "Суми", според предложението за цялостно преустройство, внесено в общинската администрация от "Суми Трейдинг Груп", пише "Враца днес".

Дружеството е поискало съгласие от общината за допускане на изработването и одобряване на частично изменение на подробен устройствен план, както и смяна на предназначението от "за търговски комплекс" в "за хотел и комплексно обществено обслужване".

Имотът е с обща площ от 2 796 кв.м., от които 530 кв. м. са публична общинска собственост. Останалата част от терена е на "Суми Трейдинг Груп". Желанието на собственика е застрояването да се предвиди с височина до 50 метра, плътност до 80 процента. Озеленяването ще бъде до 20 на сто.

Цялостната промяна може да стане само с единодушно решение на Общинския съвет. Кметът на Врац Калин Каменов е внесъл докладна записка до съвета, която най-вероятно ще бъде разгледана следващата седмица, когато е насрочено заседание на общинарите.

Снимка: Wikipedia