Враца, Поморие и Чавдар отличници с паркове

  • 27 октомври 2017, 13:59
  • Default profile Автор Kmeta.bg
Medium %d0%9a%d0%bc%d0%b5%d1%82 %d0%bd%d0%b0 %d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0 2017 4

Зелени проекти и обновени паркове донесоха призове на Враца, Поморие и Чавдар в категорията „Паркове и градска среда“ в националния конкурс „Кмет на годината 2017“, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg.

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова обяви победителите в раздел "Голяма община" на специалната церемония „Кмет на годината 2017“ в "София Тех Парк".

„С всички кметове имаме обща посока – да развиваме регионите и градовете. Много се радвам, че давам тази награда, защото това са инвестициите, които са най-видими за хората.“, каза тя. 

Отличниците в "Средна община" и "Малка община" съобщи Борислав Малинов, Управител на „Норд Холдинг“ и собственик на Апарт Хотел Лъки Банско.

"Общото между бизнесът и общините в най-общи случаи е туризмът – а той не може без добре организирана градска среда.  ", заяви Малинов. 

В раздел „Малка община“ призът отиде при кмета на Чавдар Пенчо Геров, в раздел „Средна община“ - при градоначалника на Поморие Иван Алексиев, а в раздел „Голяма община“ - при кмета на Враца Калин Каменов.

"Това е много важна награда и означава, че неговия град се развива в правилната посока.", заяви Алексиев.

"В понеделник започва изграждането на обхода за град Ахелой.", допълни той. 

"Община Чавдар иска да докаже само едно – че българските села могат да бъдат красиви и в тях да се живее уютно.", заяви Геров.

"Тази награда, не е за мен, а за всички мои съграждани, които повярваха, че Враца може да бъде един по-чист и уреден град. Благодаря ви, Скъпи съграждани!", каза Каменов.

Церемонията се провежда със специалното съдействие на: Изворна вода Бачково, Апартхотел Лъки Банско, БИЛЛА България, ЧЕЗ България, Опел, Виваком, Екопак и други.

Кои общини са призьорите в "Кмет на годината 2017" - четете само в Kmeta.bg. Цялата церемония очаквайте тази вечер от 23.15 по БНТ1.

Снимки: Красимир Свраков